DEC 03, 2020

CUM NE DECORĂM LOCAȚIILE HORECA PENTRU SARBATORILE DE IARNA

Decembrie este o perioadă magică! Acea perioadă din an în care lăsăm în urmă toate problemele, toate grjile și ne apropiem de familie, de sufletele celor dragi, încercăm să fim mai buni, mai iubitori și mai darnici

 

Proprietarii de localuri horeca, au o responsabilitate mare în această perioadă, ele trebuie să transmită tuturor celor care le calcă pragul, spiritul de sărbători. După un an, care cu siguranță va rămâne în istorie trebuie să fie pregătiți să transmitem în această perioadă tot ce e mai bun și mai frumos

Noblesse Group a selectat pentru tine câteva idei de amenajare a locației tale, în spiritul sărbătorilor de iaenă, care cu siguranță te vor inspira, indiferent de spațiul de care dispui. 

 

Subiecte din acest articol:

  1. Cum decorăm unitatea HORECA în funcție de stil
  2. Cum decorăm în funcție de spațiu
  3. Lumina elementul cel mai important

Dacă ai nevoie de indicații de specialitate din partea unui expert, poți accesa 30 de minute de consultanță gratuită pentru design interior, cu Loredana Preda - CEO Noblesse Group. Accesează consultanță gratuităDacă vrei mai multe detalii despre regulile de design interior astfel încât să îți amenajezi tu singur spațiul, atunci vezi care sunt sfaturile experților oferite în noul nostru ebook - Îl poți descărca aici

 

CUM DECORAM UNITATILE HORECA ÎN FUNCTIE DE STIL?

Decorarea unei locații HORECA trebuie să înceapă cu alegerea tematicii, tocmai de aceea este recomandat să adaptezi tematica în funcție de stilul de amenajăre al spațiului interior. Pentru un stil clasic – poți folosi globulețe tradiționale în două culori: rosii și aurii sau albastru cu argintiu etc, flori, mărgele, decorațiuni în formă de păsări sau conuri. Pentru a diversifica stilul, poți adăuga câteva ornamente în stilul vintage sau retro.

 

CUM DECORĂM ÎN FUNCȚIE DE ZONĂ ȘI SPAȚIU?

 

În primă fază amenajarea ar trebui să înceapă cu fațadă și curtea din față intrării. Dacă locația ta are o gradină, în amenajare trebuie să conțină și un brad, unul natural ar fi ideal, pe care să-l impodobiți după o tematica. Accentuati aleea, care duce către intrarea principală utilizând figurine reprezentative și luminoase. Pomii pot și ei să fie valorificați și împodobiți cu ghirlande LED pe care să îi orneazi frumos. N-ar trebui să lipsească nici oameni de zăpadă decorativi, impraștiați prin curte.

Culorile Crăciunului sunt alb, roșu și verde, iar în general toate localurile încearcă să sugereze atmosfera sărbătorilor prin alegerea unor decorațiuni și accesorii în culori și cu teme specifice. Noi îți propunem să faci un pas în plus, și să te orientezi către o combinație de mobilier în roșu și alb pentru a crea un spațiu elegant, simplu și intim. Te poți juca cu contrastele după pofta inimii și poți crea oaze de culoare cu ajutorul unui brad de Crăciun împodobit tradițional.

În lumea moderna în care trăim, accentul se pune pe inovație, pe surpriză și pe ingeniozitate. Dacă dorești să îți decorezi localul „altfel”, încearcă anul acesta să fii îndrăzneț și să încerci combinații de culori și accesorii care nu pot fi numite neapărat tradiționale. Bradul de Craciun pe care îl impodobești poate fi de exemplu în tonuri de mov și lila, asortat la mobilierul personalizat pe care l-ai ales, în ton cu decorațiunile de pe mese sau de pe pereți. Auriul și argintiul îmblânzesc culorile tari, iar un brad decorat în culori vii și îndrăznețe va avea cu siguranță efectul scontat.

 

Descarcă GRATUIT eBook-ul nostru și află ultimele RECOMANDĂRI ȘI POSIBILE SOLUȚII LA PROVOCĂRILE INDUSTRIEI OSPITALITĂȚII

 

Sfaturi, soluții și oportunități de stabilitate, sustenabilitate și finanțare pentru business-ul tău, din domeniu HORECA!

 

Descarcă eBook-ul GRATUIT, doar la un click distanță!

Ușa de intrare trebuie să fie printre cele mai atractive locuri, ea trebuie să fie pentru trecători î invitație. Accentul principal se face pe iluminatul decorativ, mai ales pe timp de noapte. Dacă geamurile localului sunt orientate către o stradă aglomerată, este important să ornați acestea cu ghirlande cu LED sau alte decorațiuni luminoase în formă de fulgi sau stele.

 

Zona de bar se va împodobi cu ghirlande de brad și instalații luminoase, iar pe blatul de bar să existe un braduț sau un alt decor de Craciun.

 

Pentru locurile de cazare, puținele care mai sunt deschise este recomandat să inspiri spiritul sărbătorilor în fiecare cameră. Poți agăța fie o coroană de Crăciun pe ușile de intrarea din camere, te poți folosi de ghirlande sau crenguțe de brad. În camere poți să plasezi câte un aranjament festiv cu ajutorul unui pom de Craciun sau a catorva crengi de brad.

În tot acest cadru, lumina este cireașa de pe tort! De sarbatori, orice local devine mai luminos, mai feeric, cu ajutorul perdelelor de luminite, cu ajutorul lumânărilor, al ghirlandelor luminoase, al turturilor. Indiferent ce tip de local ai, modulî care alegi și expui decorațiunile luminoase crează atmosfera cu care dorești să îți faci clienții să se simtă ca acasă. Pe lângă sistemele de iluminat clasice, ghirlande, perdele, candelabre, poți opta si pentru alte accesorii: aplici și candelabre în forme tematice (fulg de zapada, bulgare de zapada, țurțuri de gheata, etc), precum și sfestnice elegante și deosebite ca forma și culoare. De asemenea, poți alege și mese luminoase care impreună cu celelalte elemente decorative îți vor transforma localul într-un spatiu chic, modern și în același timp, cald și primitor.

 

Indiferent de tematica sau decorul ales, trebuie să creezi o atmosfera caldă și primitoare. Clienții trebuie tratați cu mare atenție, fie este vorba de servicii sau de ambianța în care vor sta aceștia.

Descarcă GRATUIT eBook-ul nostru și află ultimele RECOMANDĂRI ȘI POSIBILE SOLUȚII LA PROVOCĂRILE INDUSTRIEI OSPITALITĂȚII

Sfaturi, soluții și oportunități de stabilitate, sustenabilitate și finanțare pentru business-ul tău, din domeniu HORECA!

Descarcă eBook-ul GRATUIT, doar la un click distanță!

 

SHARE THIS


COMMENTS


Copyright © 2020 Business Days. Toate drepturile rezervate

FAQ                     Termeni și Condiții                          Prelucrarea Datelor Personale                         Politica privind modulele cookie                           Politica de confidențialitate