TEHNOLOGIILE DE ULTIMĂ GENERAȚIE DEFINESC MAȘINA VIITORULUI

TEHNOLOGIILE DE ULTIMĂ GENERAȚIE DEFINESC MAȘINA VIITORULUI

După cinci decenii de studiu al accidentelor rutiere, anumiți producători auto au dezvoltat o serie de funcționalități care ajută la reducerea riscului de coliziuni sau de părăsire a carosabilului. Pornind de la o serie largă de scenarii potențiale care ar putea provoca un accident și ținând cont de nevoile pasagerilor unei mașini, unii fabricanți auto au combinat tehnologiile existente și, acolo unde acestea lipseau, au inventat altele, noi. Totul, cu scopul de a-și împlini viziunea legată de siguranță și de a crea noi experiențe pentru călători.

CUPRINS

 

1. Intellisafe – o nouă echipare standard de siguranță, ce reduce riscul de accidente

2. Sisteme de siguranță active și conectate

3. Centuri de siguranță inteligente

4. Intellisafe Surround – opțiunea pentru un plus de siguranță și linște sufletească

 

4. Intellisafe Surround – opțiunea pentru un plus de siguranță și linște sufletească

Intellisafe –o  nouă echipare standard de siguranță, ce reduce riscul de accidente

Reducerea riscului de accidente ar trebui să fie una dintre prioritățile oricărui producător auto. Tocmai de aceea, unii dintre ei au ridicat standardul echipării de siguranță pentru modelele noi de mașini și, astfel, a fost creat sistemul Intellisafe.

 

Pentru zonele urbane, noua funcționalitate City Safety contribuie la protejarea persoanelor din interiorul și exteriorul autoturismului prin detectarea potențialelor pericole și prin asistența oferită șoferului pentru evitarea lor. Modulul folosește tehnologia radar și camerele pentru a identifica alte vehicule, bicicliști, pietoni și animale mari, indiferent dacă este zi sau noapte.

Intellisafe – o nouă echipare standard de siguranță, ce reduce riscul de accidente

Sisteme de siguranță active și conectate

City Safety te avertizează dacă detectează o coliziune iminentă și, dacă nu reacționezi la timp, poate acționa automat frânele. În unele cazuri, îți poate oferi chiar asistență la virare, ca să ajute la evitarea sau la atenuarea unei tamponări.

 

După studierea a zeci de mii de accidente și a pasagerilor implicați în ele, au fost înțelese cele mai frecvente cauze ale coliziunilor și accidentelor cu o singură mașină, astfel că fabricanții au dezvoltat funcționalități care să ajute atât la evitarea acestora, cât și la reducerea riscului de rănire.

 

Pentru a menține spațiul pasagerilor intact în eventualitatea unui accident, mașinile au fost dotate cu o celulă de siguranță. Realizată din oțel de înaltă rezistență, este proiectată pentru a oferi cel mai înalt grad de protecție în toate tipurile de scenarii de accident.

 

Tot pentru protecția pasagerilor, a fost dezvoltat un sistem de airbag-uri care funcționează împreună cu centurile de siguranță, format din: airbag-ul șoferului (amplasat în volan), airbag-ul pasagerului din față (amplasat pe bord), airbag-urile la nivelul genunchilor, airbag-urile laterale, precum și cele gonflabile (pentru protecția pietonilor).

 

În ceea ce privește scaunele, cele din generația nouă sunt realizate din diferite tipuri de oțel, pentru siguranță și confort. Funcția de absorbție a energiei dintre scaun și cadrul scaunului ajută la reducerea leziunilor la nivelul coloanei vertebrale. Ele se deformează mecanic pentru a amortiza forța verticală care poate apărea atunci când mașina are o aterizare dură și sunt o parte intergrantă a funcției de protecție la părăsirea carosabilului - Run-off Road Protection.

 

În ceea ce privește scaunele, cele din generația nouă sunt realizate din diferite tipuri de oțel, pentru siguranță și confort. Funcția de absorbție a energiei dintre scaun și cadrul scaunului ajută la reducerea leziunilor la nivelul coloanei vertebrale. Ele se deformează mecanic pentru a amortiza forța verticală care poate apărea atunci când mașina are o aterizare dură și sunt o parte intergrantă a funcției de protecție la părăsirea carosabilului - Run-off Road Protection.

Funcția de absorbție a energiei dintre scaun și cadrul scaunului ajută la reducerea leziunilor la nivelul coloanei vertebrale​

Centuri de siguranță inteligente

Funcția Run-off Road Protection folosește impulsuri de la sistemul avansat cu senzori pentru a detecta riscul de părăsire a carosabilului. Atunci când este detectat, centurile de siguranță din față se strâng pentru a menține pasagerii pe poziții.

 

Concepute cu sisteme de tensionare electrică pentru a ajuta la poziționarea pasagerilor de pe locurile din față înaintea unei eventuale coliziuni, centurile de siguranță inteligente se activează prin exercitarea unei forțe la nivelul umărului.

 

Prima centură de siguranță în trei puncte a fost concepută în 1959 și a reprezentat una dintre cele mai importante invenții pentru omenire.

 

În prezent, încă este cea mai importantă funcție de protecție dintr-o mașină, iar aceste generații de centuri inteligente ne arată cum noile tehnologii contribuie la progresul pe care producătorii auto îl realizează odată cu trecerea timpului, pentru a îmbunătăți nivelul de siguranță al pasagerilor din mașini.

Prima centură de siguranță în trei puncte a fost concepută în 1959 și a reprezentat una dintre cele mai importante invenții pentru omenire

City Safety contribuie la protejarea persoanelor din interiorul și exteriorul autoturismului prin detectarea potențialelor pericole și prin asistența oferită 

City Safety  folosește tehnologia radar și camerele

Mașinile au fost dotate cu o celulă de siguranță realizată din oțel de înaltă rezistență

sistem de airbag-uri care funcționează împreună cu centurile de siguranță

A fost dezvoltat un sistem de airbag-uri care funcționează împreună cu centurile de siguranță​

City Safety îți poate oferi chiar asistență la virare, ca să ajute la evitarea sau la atenuarea unei tamponări.

Run-off Road Protection

Concepute cu sisteme de tensionare electrică pentru a ajuta la poziționarea pasagerilor de pe locurile din față înaintea unei eventuale coliziuni, centurile de siguranță inteligente se activează prin exercitarea unei forțe la nivelul umărului​

Intellisafe Surround – opțiunea pentru un plus de siguranță și liniște sufletească

IntelliSafe Surround este alcătuit dintr-o serie de funcții high-tech care sunt concepute să te ajute în timp ce conduci. În plus, atunci când ești la volan te poți simți mai în siguranță și mai liniștit, știind că sistemul îți va oferi asistență la virare și suport pentru frâne atunci când ai nevoie cel mai mult.

Sistemul de avertizare pentru unghiul mort – BLIS -, utilizează senzori radar pentru detectarea vehiculelor care se apropie din spate, fie pe banda dreaptă, fie pe stânga, și apoi te anunță despre prezența lor. Această nouă tehnologie te ajută în momente critice pentru a evita coliziunile cu vehiculele care te depășesc. În plus, sistemul îți oferă și asistență la virare.

Noua funcție Cross Traffic Alert cu frânare automată îți dă informații despre potențialii participanți la trafic aflați în spatele mașinii atunci când ieși în marșarier dintr-o parcare. Poate detecta bicicliștii, pietonii și vehiculele și te poate ajuta să manevrezi în siguranță, chiar și atunci când vizibilitatea în spatele mașinii este limitată.

Tehnologia de ultimă generație Rear Collision Warning te ajută să eviți coliziunea cu o mașină din spate. Dacă un vehicul se apropie periculos și sistemul calculează că există riscul de tamponare, va alerta șoferul acelui vehicul prin aprinderea luminilor de avertizare la intensitate ridicată. În cazul în care o coliziune nu poate fi evitată, sistemul tensionează centurile de siguranță din față chiar înainte de impact; dacă mașina ta este în staționare, se vor activa și frânele, pentru reducerea tensiunii asupra pasagerilor în momentul impactului.


Descarcă un eBook care te va ajuta să alegi mașina potrivită pentru tine și pentru familia ta.

 

În plus, vei înțelege care sunt costurile totale de întreținere ale unui autovehicul sau care e cea mai bună metodă de a realiza un test drive.

Mai mult, vei afla sfaturi utile pentru a călători în siguranță, fie în drumul tău către job, fie că alegi să te deplasezi în natură, alaturi de familia ta.

 

Totul, doar la un click distanță!

AUTOR


COSMIN NIȚU

Jurnalist

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, activez în domeniul comunicării de peste 8 ani. După finalizarea studiilor, am ales o carieră de reporter în domeniul televiziunii, unde am fost, timp de 5 ani, reporter de teren pentru jurnalele de știri ale televiziunilor naționale Antena 1 (Observator) și Prima TV (FOCUS), fiind acreditat pe domeniile economic (Observator) și justiție (FOCUS).

 

Odată cu expansiunea rețelelor social media, am realizat o trecere lină în tabăra comunicatorilor, unde am ales să fiu responsabil atât de crearea, cât și de implementarea strategiei și a conținutului creativ pentru numeroasele conturi și campanii în care am fost implicat, pe diferite canale sau rețele sociale: Google, Facebook, Instagram.

 

De curand, am decis sa ma reintorc in televiziune: de data asta, ca producator, in cadrul PRO TV.

SHARE THIS


COMMENTS


Copyright © 2020 Business Days. Toate drepturile rezervate

FAQ                     Termeni și Condiții                          Prelucrarea Datelor Personale                         Politica privind modulele cookie                           Politica de confidențialitate