SIGURANȚA ÎN MAȘINI - PRIORITATEA NUMĂRUL 1

Nimeni nu ar trebui să fie grav rănit sau ucis într-o mașină. Plecând de la această premisă, încă de la începuturi, unii producători auto s-au concentrat asupra siguranței ca valoare de bază a companiei lor și, implicit, a mașinilor produse. Prioritatea numărul 1, adică siguranța în timpul călătoriilor, nu se va schimba niciodată pentru acei fabricanți. Însă tehnologiile pe care le folosesc cu scopul de a reduce cât se poate de mult numărul accidentelor din trafic evoluează odată cu trecerea timpului.

CUPRINS

  1. Inovații pentru un viitor mai sigur
  2. Siguranța în mașină vs. siguranța rutieră
  3. Intellisafe – unul dintre cele mai performante sisteme de siguranță auto
  4. Cum poți călători în siguranță alături de copiii tăi?

 

Inovații pentru un viitor mai sigur

Grija față de oameni și protejarea lor în timp ce se află într-un autovehicul au inspirat, de-a lungul vremii, numeroase inovații: de la proiectarea și implementarea primei centuri de siguranță în trei puncte, până la primul înălțător pentru copii sau, mai recent, introducerea sistemului SIPS (Side Impact Protection System).

 

Toate aceste invenții au fost rezultatul unei abordări sistematice, bazată pe colectarea de informații din situații din lumea reală și au contribuit la salvarea a nenumărate vieți, precum și la prevenirea accidentelor pentru multe generații de oameni din întreaga lume.  

Siguranța în mașină vs. siguranța rutieră

După studierea a zeci de mii de coliziuni reale, unii producători auto susțin că au descoperit noi modalități de a-i ajuta pe oameni să devină șoferi mai buni, cu scopul de a se proteja cât mai bine pe ei înșiși, de a-și ocroti familia sau de a-i proteja pe ceilalți participanți la trafic. Pentru asta, au apelat la inovații de ultimă oră la nivel de siguranță, realizate cu ajutorul unor tehnologii intuitive, care sprijină șoferii atunci când aceștia au mai multă nevoie.

 

Când vorbim de protecția de care călătorii beneficiază în timpul unei călătorii cu mașina, ne putem referi cu ușurință la cele mai noi sisteme de airbag-uri, la scaune care reduc riscul de rănire a coloanei vertebrale în cazul unui accident sau la camere și senzori care vor permite autovehiculului să intervină atunci când un șofer distras sau în stare de ebrietate este în pericol de moarte sau de accidentare gravă.

 

De asemenea, există soluții și pentru a spori siguranța rutieră, printre care se numără: funcția Care Key, cu ajutorul căreia posesorii pot stabili o limită de viteză pentru situațiile în care împrumută mașina unui începător sau unui șofer cu mai puțin experiență, controlul inteligent al vitezei și limitarea zonală, care, pe viitor, ar putea determina autoturismul să reducă viteza în mod automat în apropierea școlilor și spitalelor, precum și tehnologia Highway pilot­, care va oferi următoarei generații de mașini un mod de condus complet autonom pe autostradă.

Intellisafe – unul dintre cele mai performante sisteme de siguranță auto

Pentru a oferi șoferilor liniște și comoditate în fiecare călătorie, a fost creat un sistem de siguranță ultra-performant, care integrează o multitudine de funcții și de tehnologii de ultimă generație.

 

Intellisafe este oferit ca echipament standard pe fiecare mașină de anumiți fabricanți auto. Astfel, fiecare autoturism include o serie de caracteristici avansate de asistență a șoferului, de la frânare automată și suport de direcție, până la o celulă de siguranță brevetată.

 

Varianta opțională, denumită Intellisafe Surround, oferă conducătorului auto toate informațiile despre vehiculele sau obiectele din apropiere și include sistemul de avertizare pentru unghiul mort BLIS (Blind Spot Information System) cu asistență pentru direcție, care, prin alerte și prin sprijin activ, îi va ajuta pe șoferi să conducă mai relaxat în trafic.

 

O altă tehnologie de siguranță inclusă în pachetul opțional este Cross Trafic Alert cu frânare automată, care îi ajută pe șoferi să detecteze traficul din spatele mașinii atunci când ies din parcare în marșarier.

 

„Oamenii sunt șoferi excelenți atunci când sunt la capacitate maximă. Noi vrem sa ne asigurăm că pot conduce la capacitate maximă tot timpul.”


Malin Ekhom, Head of Safety at VOLVO

Cum poți călători în siguranță alături de copiii tăi?

Copiii sunt viitorul, iar protejarea lor în timpul unei călătorii cu mașina ne responsabilizează pe fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, unii producători auto includ, în abordarea lor asupra siguranței copiilor, crearea și efectuarea de teste bazate pe situații din traficul real, precum și testarea scaunelor pentru copii împreună cu modelul mașinii. Astfel, ei reușesc să monitorizeze cu atenție modul în care fiecare scaun pentru copii reacționează într-un mediu auto real și, apoi, își pot adapta modelele de autoturisme în consecință. În urma cercetărilor, se recomandă cu tărie ca fiecare copil cu vârsta de până în 4 ani să fie așezat într-un scaun orientat către spate.

 

De asemenea, datorită progreselor tehnologiei airbag-urilor din ultimii ani, au fost actualizate și recomandările privind siguranța copiilor care călătoresc pe scaunul din față al autoturismelor.

Descarcă un eBook care te va ajuta să alegi mașina potrivită pentru tine și pentru familia ta.

 

În plus, vei înțelege care sunt costurile totale de întreținere ale unui autovehicul sau care e cea mai bună metodă de a realiza un test drive.

Mai mult, vei afla sfaturi utile pentru a călători în siguranță, fie în drumul tău către job, fie că alegi să te deplasezi în natură, alături de familia ta.

 

Totul, doar la un click distanță!

AUTOR


COSMIN NIȚU

Jurnalist

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, activez în domeniul comunicării de peste 8 ani. După finalizarea studiilor, am ales o carieră de reporter în domeniul televiziunii, unde am fost, timp de 5 ani, reporter de teren pentru jurnalele de știri ale televiziunilor naționale Antena 1 (Observator) și Prima TV (FOCUS), fiind acreditat pe domeniile economic (Observator) și justiție (FOCUS).

 

Odată cu expansiunea rețelelor social media, am realizat o trecere lină în tabăra comunicatorilor, unde am ales să fiu responsabil atât de crearea, cât și de implementarea strategiei și a conținutului creativ pentru numeroasele conturi și campanii în care am fost implicat, pe diferite canale sau rețele sociale: Google, Facebook, Instagram.

 

De curand, am decis sa ma reintorc in televiziune: de data asta, ca producator, in cadrul PRO TV.

SHARE THIS


COMMENTS


Copyright © 2020 Business Days. Toate drepturile rezervate

FAQ                     Termeni și Condiții                          Prelucrarea Datelor Personale                         Politica privind modulele cookie                           Politica de confidențialitate