NOV 10, 2020

Piața imobiliară se schimbă, românii migrează de la oraș la sat!

Piața imobiliară este în schimbare, iar acest lucru se întâmple chiar sub ochii noștri. Constructorii deja au început să se adapteze acestor tendințe, dar asta înseamnă și o creștere a prețurile din piața imobiliară.

Una dintre tendințele care a marcat piața imobiliară este cea referitoare la calitatea vieții.

 

Oamenii au devenit din ce în ce mai atenți la orașul în care locuiești, aerul pe care îl respiri, cee ace vezi în jurul locuinței, strada, liniștea sau agitația din zona, dar și aspecte legate de timpul pierdut cu naveta, accesul la servicii, la educație și sănătate de calitate superioară dar și spațiu de mișcare din locuință.

Situați creată de actualul virus, care a forțat companiile să dezvolte sisteme de work from home dar a și impus, pentru siguranța oamenilor și a familiei, izolarea la domiciliu a generat o tranziție majoră din mediul urban către mediul rural, crescând cererile de case în zonele rurale.

Viaţa în izolare a grăbit decizia multor români de a părăsi locuinţele de la bloc pentru o casă cu curte, cât de mică. Casele de vacanţă sau casele părinteşti au devenit reşedinţe pe timp de pandemie, cu perspectiva de prelungire în locuire permanentă - mai ales că telemunca, munca de la distanţă, facilitează această alegere.

 

Anual, peste 100 de mii de români se mută din oraşele mari la sate. Aglomeraţia şi traiul mai ieftin sunt doar unele dintre motive. Mulţi renunţă şi la locul de muncă şi se reprofilează. Nevoia de linişte şi spaţiu primează de cele mai multe ori în luarea acestor decizii, spun specialiştii.

 

Vrei să îți amenajezi biroul in mod profesional sau să investești într-o casă? Stiu că nu e o decizie ușoară! Mai ales când urmărești confortul ridicat al familiei! Fie că vrei să îți cumperi o casă, să îți construiești una sau să amenajezi un spațiu, acest eBook sigur te va ajuta. Un ghid cu sfaturi și pași de urmat de la experți pentru ca alegerea ta să fie corectă și conformă nevoilor tale și ale familiei.

 

Totul, doar la un click distanță!

 

Pentru Români, să cumperi o casă este un obiectiv social și cultural asociat cu ideea de a fi independent, dar și cu un anumit nivel de bunăstare. O casă are avantajul de a avea atât utilitate, cât și valoare ca activ, putând  fi transmis de la o generație la alta.

În momentul de față constatăm o creștere a interesului clienților în ceea ce privește achiziționarea de locuințe noi. Nevoia clientului se adresează mai mult pentru apartamente decomandate cu spații utile mai mari, eventual să aibă și spații de depozitare.

 

Dezvoltatorii imobiliari deja își pregătesc noile proiecte pentru această cerință și tendință a clienților de a-și căuta o curte proprie, oferind apartamente la parter cu curte proprie, terase mai mari. Dezvoltăm un nou concept de apartamente în vilă, astfel încât clientul să se poată încadra la o finanțare.

Un colţ de natură, preferabil să fie al tău, a devenit marea dorinţă a românilor care visează să aibă cândva propria casă unde să respire în voie. Confortul de la bloc păleşte în faţa tentaţiei de a avea o curte cu verdeaţă, unde să petreci timpul liber sau chiar să lucrezi. Încă de la primele salarii câștigate, românii se orientează către cumpărarea unei locuințe. Să locuiești undeva nu este un moft, ci o necesitate, iar nivelul de trai scăzut al românilor duce la prioritizarea deținerii unei case față de a închiria sau de a realiza alte investiții. Decizia de a cumpăra o anumită locuință este una dintre cele mai importante din punct de vedere al impactului financiar, de aceea, în acest proces, ne ajută:

  1. să cumpărăm ce ne permitem, rezistând tentației de a proiecta un surplus viitor miraculos al bugetului nostru,
  2. să nu mergem pe un grad maxim de îndatorare financiară și
  3. să ne lăsăm loc în bugetul lunar și pentru economii/investiții. 

Statisticile arată că românii sunt într-o proporție covârșitoare proprietari. România este plasată pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește raportul între unitățile ocupate de proprietari și totalul unităților rezidențiale. În anul 2019, 96,4% dintre români stăteau în locuințe proprie și doar 3,6% locuiau într-o locuință pentru care plăteau chirie. Media europeană este de 70%, cu cel mai scăzut nivel înregistrat în Germania (51,40%).

Vrei să îți amenajezi biroul in mod profesional sau să investești într-o casă? Stiu că nu e o decizie ușoară! Mai ales când urmărești confortul ridicat al familiei! Fie că vrei să îți cumperi o casă, să îți construiești una sau să amenajezi un spațiu, acest eBook sigur te va ajuta. Un ghid cu sfaturi și pași de urmat de la experți pentru ca alegerea ta să fie corectă și conformă nevoilor tale și ale familiei.

 

Totul, doar la un click distanță!

SHARE THIS


COMMENTS


Copyright © 2020 Business Days. Toate drepturile rezervate

FAQ                     Termeni și Condiții                          Prelucrarea Datelor Personale                         Politica privind modulele cookie                           Politica de confidențialitate