NOV 10, 2020

De ce să ții cont când amenajezi biroul de acasă

Ai început să lucrezi de acasă și plănuiești să îți faci un colț personal de lucru?  Ai nevoie de un birou acasă?

Indiferent dacă designul biroului tău va fi amplasat într-o anexă, într-un dormitor mic sau doar în colțul unei camere, există câteva elemente esențiale de care trebuie să ții cont. Chiar dacă petreci întreaga săptămână lucrând în acel spațiu sau doar câteva ore, este important ca biroul de acasă să fie un loc confortabil, primitor și optim pentru a-ți eficientiza munca. Cu siguranță îți trebuie mai mult decât o măsuță și un scaun în plus plasate într-un colț liber. Biroul trebuie să reflecte designul și confortul casei tale, mai ales dacă ai de petrecut ceva ore acolo

Cuprins

  1. Cum alegi spatiul în care să poziționezi biroul?
  2. Idei de amenajarea a spațiului de birou de acasă

Biroul este un spațiu de lucru, iar biroul de acasă trebuie să fie un spațiul functional pentru nevoiel tale, un loc liniștit în care poți munci productiv și cu spor.

 

Dacă nu ai la dispoziție o cameră liberă în locuința ta, în care să-ți amenajezi biroul de acasă, nu înseamnă că nu te poți bucura de un spațiu de lucru relaxant. Poți delimita un colț de lucru în care să-ți instalezi biroul, totul este să găsești colțul potrivit. Iar dacă te bucuri de o casă mare cu suficiente încăperi care să îți permită și amenajarea unui astfel de spațiu, atunci cu atât mai mult contează să implementezi sfaturile și ideile, cu privire la amenajarea biroului de acasă, astfel încât să optimizezi zona de lucru.

 

De ce sunt importante aceste sfaturi? Productivitatea și randamentul tău depinde de modul în care te simți atunci când lucrezi, de utilitatea și optimiarea spațiului, este important ca nimic din ceea ce te înconjoară să nu te incomodeze. Fie că este vorba despre scaun (ai nevoie de un scaun ergonomic, pentru a nu cauza dureri de spate sau de gât), fie  înălțimea mesei, firele de la internet și calculator, cărțile sau documentele de pe masă.

 

Un “home office” aerisit si practic, cu toate ustensilele la indemana, ajuta la imbunatatirea productivitatii pe termen lung, iar sansele tale de promovare vor creste considerabil, asadar viata ta va deveni mai buna pe toate planurlle.​

1. Cum alegi spatiul în care să poziționezi biroul?

Pentru a alege locul în care urmează să îți instalezi noul birou, primul pas este să te gândești la lucrurile de care vei avea nevoie în acel spațiu: laptop, monitoare adiționale, documente importante, imprimantă, telefon etc. Asta îți va oferi o perspectivă mai bună asupra spațiului efectiv de care ai nevoie. Fă o listă!

Ideal ar fi să alegi acel spațiu care îți oferă intimitatea de care ai nevoie, mai ales dacă dacă ai copii,. În acest caz este recomandat ca biroului să fie poziționat într-o cameră special destinată acestui lucru.

  • Balconul - Amenajarea biroului într-un balcon închis ar putea fi o soluție ideală, fie că acesta este integrat în living sau separat. Balconul este o încăpere în care te poți bucura de lumina naturală din abundență, ceea ce îți sporește productivitatea.
  • Living-ul - Fiind de regulă cea mai mare încăpere a locuinței, nu este foarte dificil să incorporezi un birou în sufragerie. Poți amenaja biroul lângă o fereastră, pentru a beneficia de o lumină naturală bună, poti incorpora biroul cu biblioteca și poți adăuga chiar și câteva rafturi pentru bibliorafturi sau accesorii de birou.
  • Dormitorul - Multă lume optează pentru amenajarea biroului în dormitor, lucru care nu este neapărat  o alegere ideală, întrucât dormitorul ar trebui să fie spațiul destinat exclusiv odihnei și relaxării. Dacă totuși ești hotărât să îmbini dormitorul cu amenajarea biroului, alege un colț cât mai retras și bine delimitat, de preferat cu spatele la pat.

Vrei să îți amenajezi biroul in mod profesional sau să investești într-o casă? Stiu că nu e o decizie ușoară! Mai ales când urmărești confortul ridicat al familiei! Fie că vrei să îți cumperi o casă, să îți construiești una sau să amenajezi un spațiu, acest eBook sigur te va ajuta. Un ghid cu sfaturi și pași de urmat de la experți pentru ca alegerea ta să fie corectă și conformă nevoilor tale și ale familiei.

 

Totul, doar la un click distanță!

 

1. Idei de amenajarea a spațiului de birou de acasă

Amenajarea unui birou acasă este o acțiune pe cât de necesară, pe atât de avantajoasă. Acest spațiu trebuie să te reprezinte, să iți ofere liniște și concentrare, să respecti stilul și conformația de forme și culori a casei dar să fie confortabil și funcțional. Alegând mobilierul și decorațiunile potrivite putem crea un mediu cât mai relaxant și productiv.

1. Creează un spațiu optimizat - în biroul tău de acasă, vei petrece mult timp,  dacă mulți optează pentru varanta de a lucra de pe pat sau pe o măsuță mică, aceste lucruri își vor arăta efectele în timp. Biroul trebuie să aibă un spațiu suficient de execuție și piesele folosite de tine cel mai frecvent.

 

Fă o schiță înainte și marchează zonele de trecere și de acces către birou, dacă spațiul îți permite, este recomandat să optezi pentru trecere pe ambele laturi ale biroului. De asemenea, asigură-te că păstrezi suficient spațiu pentru scaunul de birou și alege un birou modular care să conțină sertare și rafturi, suficiente pentru tine și nevoile tale. 

2. Respectă regulile de ergonomie. 

 

Regulile de ergonomie sunt făcute pentru a-ți oferi un confort cât mai ridicat, de la modul cum îți sunt sprijinite brațele, modul în care tastatura și mouse-ul sunt situate, sau modul în care este curbată partea din spate a scaunului.

  • Cel mai înalt punct al ecranului computerului trebuie să se situeze la nivelul ochilor, sau puțin mai jos. Acest lucru va permite ca, atunci când privești ecranul, pleoapele să se închidă puțin în mod natural, reducând obosirea ochilor.
  • Tastatura ar trebui să fie poziționată astfel încât antebrațele să fie paralele cu podeaua;
  • Alege un scaun de birou flexibil si ergonomic, care să se adapteze poziției ideale de lucru. Acesta ar trebuie adaptat pentru ca picioarele tale să se sprijine ferm pe podea.
  • Lungimea ideală a blatului de lucru este cea care să iți permită suficient spațiu de desfășurare. Optează pentru o lungime a biroului cel puțin egală cu cea a brațelor. Înălțimea biroului trebuie adaptată corpului tău și poziției ideale de lucru la calculator.
  • Alege un mobilier cu sistem de amortizare la închiderea sertarelor, vei reduce astfel nivelul de zgomot care îți pot distrage atenția.

3. Asigură-te să vei avea suficientă lumină naturală

O recomandare importantă este este iluminarea zonei de lucru cât mai natural posibil. Amplasarea biroului în apropierea unei ferestre, nu doar îți va stimula productivitatea, ci va fi o metoda de a nu folosi lumina artificială în timpul zilei. Este de preferat ca masa de lucru să fie plasată astfel încât lumina să vină din față sau din partea stângă.

4. Asigură-te că îți personalizezi stațiul de lucru pentru a te simți mai confortabil și pentru a fi mai productiv

Pentru a face spațiul cât mai plăcut și confortabil, este important să îți pui amprenta și să decorezi cu personalitate pentru a obține acea notă personală, care să-ți dea o stare de spirit pozitivă și mai multă energie. Astfel că pot fi așezate câteva tablouri pe perete, pot fi expuse pe masa de lucru cadouri de la prieteni, suveniruri aduse din vacanțe: o cană draguță pentru pixuri și creioane, post-it-uri colorate, carnețele frumoase și un coș de gunoi decorativ. Atenție însă, cu măsură, pentru că acestea nu trebuie să incomodeze.

 

5. Nu uita că funcționalitatea mobilierului și aspectul sunt importante pentru a te putea focusa

Trece în revistă tot ce trebuie să ai la îndemână când lucrezi la birou și alege piese de mobilier adecvate, ținând cont de funcționalitate și aspect, pentru că ele trebuie să se potrivească totodata cu designul interior al casei tale.

 

Vrei să îți amenajezi biroul in mod profesional sau să investești într-o casă? Stiu că nu e o decizie ușoară! Mai ales când urmărești confortul ridicat al familiei! Fie că vrei să îți cumperi o casă, să îți construiești una sau să amenajezi un spațiu, acest eBook sigur te va ajuta. Un ghid cu sfaturi și pași de urmat de la experți pentru ca alegerea ta să fie corectă și conformă nevoilor tale și ale familiei.

 

Totul, doar la un click distanță!

SHARE THIS


COMMENTS


Copyright © 2020 Business Days. Toate drepturile rezervate

FAQ                     Termeni și Condiții                          Prelucrarea Datelor Personale                         Politica privind modulele cookie                           Politica de confidențialitate