Webinarul se va desfășura prin platforma zoom. După înregistrare vei primi un link de logare. Te așteptăm cu întrebări și probleme, noi venim cu răspunsuri și soluții.

10 INFORMAȚII PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII DESPRE KURZARBEIT, PROGRAMUL REDUS DE MUNCĂ PRIN CARE ÎȚI IEI SALARIUL APROAPE INTEGRAL ȘI CARE ÎȚI POATE SALVA JOBUL.


TOPICURI DE DISCUȚII

  • Ce este Kurzarbeit și care este impactul său

  • Cați angajați și câte companii estimați că vor beneficia de acest program?

  • Ce procent din salariu ar urma să primească angajatul unei companii care beneficiază de acest program?

  • Cât din salariu ar urma să fie susținut de către stat și cât de către companii?

  • Ce cheltuieli, dar și ce încasări ar avea statul prin acest program? Ce sume vor primi angajații?

  • Ce fel de companii credeți că vor putea accesa acest program?

  • De ce v-ați gândit că acest program este potrivit României?

  • Ce măsuri credeți că ar putea fi luate pentru a evita abuzurile, pentru a nu aplica la program companii care nu au nevoie de Kurzarbeit?

  • Care credeți că ar trebui să fie principala caracteristică a acestui program?

  • Când ar putea deveni funcțional acest program?

DESPRE INVITAT

Anca Grigorescu are peste 20 de ani de experiență ca avocat, iar din 2006 este partener co-fondator al societății de avocatură bpv Grigorescu Ștefănică, în cadrul căreia coordonează departamentele de Dreptul Muncii și de Drept fiscal. Anca Grigorescu este recomandată de către cele mai importante publicații internaționale de specialitate: Chambers & Partners, Legal 500.

De asemenea, este coordonator al comitetului de Dreptul Muncii al Camerei de Comerț și Industrie
Româno-Germane (AHK), co-head al comitetului de Dreptul Muncii în cadrul Camerei de Comerț Americane în România (AmCham) și membru activ în cadrul employment task force din Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Din aceste poziții, Anca Grigorescu a promovat activ conceptul de Kurzarbeit drept instrument de apărare a locurilor de muncă și reluare treptată a business-ului de către companiile din România: a identificat formule compatibile cu legislația din România, avantajele și necesitatea acestuia pentru a contribui la redresarea economiei românești.

Anca Grigorescu este unul dintre avocații care au susținut încă din martie adoptarea programului flexibil de muncă Kurzarbeit.

 

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-24145227-kurzarbeit-romania-somaj.htm

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/zece-lucruride-stiut-despre-kurzarbeit-modele-calcul-castiga-angajatii-catcastiga-statul-1_5f03011f5163ec4271b1d946/index.html

https://start-up.ro/ce-este-kurzarbeit-10-beneficii-ale-kurzarbeit-in-economia-romaniei/

https://business-review.eu/future-of-work/pov-anca-grigorescu-bpv-grigorescu-stefanica-the-success-of-a-kurzarbeit-program-depends-on-its-imposed-conditions-and-its-flexibility-211566
 

 

Vrei să vezi și alte webinarii, sau ai ratat un webinar?

Vezi toate webinariile disponibile pe pagina Business Days.

Vrei să aprofundezi?

Vezi și masterclass-urile disponibile din programul BD Masterclass

FAQ                     Termeni și Condiții                          Prelucrarea Datelor Personale                         Politica privind modulele cookie                           Politica de confidențialitate