Transport către viitor: autonom, conectat și electric

Ți-ai imaginat vreodată un viitor în care mijlocul de transport se ajustează total nevoilor tale? Cum ar fi să te deplasezi din punctul A în punctul B lin, în totală siguranță, fără bătăi de cap și să ai parte de cea mai bună experiență de călătorie, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație? O mașină care te va pune pe tine și pe familia ta pe primul loc. Un automobil care îți oferă libertate de mișcare într-un mod personalizat, sustenabil și sigur. Un autovehicul care îți simplifică viață, te protejează și te ajută să reduci impactul asupra mediului…​

CUPRINS

  1. Un nou mod de a călători
  2. O abordare diferită
  3. Viitorul: conectat, autonom, electric
  4. Reconfigurarea traseului

Un nou mod de a călători

Imaginează-ți că, în dimineața următoare, ai o întâlnire de afaceri într-un oraș din apropiere. Pentru a ajunge la meeting, ai două opțiuni: fie un zbor scurt, de pe un aeroport local, fie o soluție de transport 100% electrică și complet autonomă, care te duce direct la locul întâlnirii – fără check-in, fără să stai la coadă, fără zboruri decalate, fără verificări de securitate și tot ce implică o călătorie cu avionul.

 

Tu ce ai alege?...

 

Eficiența unei călătorii nu ar trebui să fie despre cât de repede ajungi la destinație, ci despre CUM ajungi acolo.

De ce să zbori când poți fi condus? - 

O abordare diferită

În viitorul nu foarte îndepărtat, mijlocul de transport pe care îl vei alege pentru a merge la job sau pentru a-ți scoate familia la o plimbare în natură ar trebui să fie conceput astfel încât să îți acopere toate nevoile de mobilitate.

 

Soluțiile pentru a rezolva aceste nevoi diferite, ale unor oameni diferiți, trebuie să evolueze în mod constant, pentru a oferi un mod mai sigur, mai prietenos cu mediul și mai personal de a călători. În plus, aceste soluții îți vor oferi o nouă viziune asupra conceptului de „mașină” și la cum aceasta îți poate ușura viața. Iar un automobil electric, complet autonom, dotat cu cele mai noi tehnologii, ar putea fi exact abordarea diferită care să ofere cea mai bună experiență de călătorie ție și familiei tale.

 

În mașina viitorului ar trebui să te poți relaxa în timpul deplasării și să ai parte de tot confortul de care ai nevoie.

 

De asemenea, ai putea să o transformi într-un loc de muncă sau de întâlniri de afaceri complet conectat, mobil, care să îți permită să îndeplinești sarcini în timp ce ești în mișcare.

 

Mai mult, în cazul în care călătorești pe timp de noapte pentru o întâlnire matinală, ai putea rezerva un mijloc de transport complet autonom, în care poți dormi și care te poate duce la destinația finală complet odihnit.

Viitorul: conectat, autonom, electric

Într-un asemenea peisaj, o călătorie sigură și plăcută s-ar putea realiza cu ușurință dacă atât vehiculele autonome, cât și ceilalți participanți la trafic ar fi conectați la un sistem de comunicare standardizat, realizat cu ajutorul tehnologiilor ultra-moderne.

 

Astfel, toți cei care s-ar afla pe străzi ar înțelege instantaneu următorele mișcări ale celor din jur, iar deplasările s-ar putea realiza mult mai fluid și mult mai în siguranță.

 

Dacă mijloacele de transport autonome ar fi conectate într-o asemenea manieră, riscul ca un șofer să fie obosit, distras sau neatent în timp ce conduce, ar scădea la minim.

 

Iar blocajele din trafic ar deveni din ce în ce mai rare: mașinile autonome s-ar putea conecta ca vagoanele unui tren rutier, mergând toate cu aceeași viteză, la 50 de centimetri distanță una de cealaltă.

 

Deoarece fiecare vehicul ar conduce în mod autonom și ar fi conectat prin cloud, am avea la îndemână un mod incredibil de sigur și de eficient prin care am putea călători.​

"Ne dorim să îți oferim libertate de mișcare într-un mod personal, sustenabil și sigur. Așa că punem pe primul loc nevoile tale – folosind tehnologia de ultimă generație care te ajută în viața de zi cu zi. Vom inventa tehnologii noi, acolo unde deocamdată nu există nimic și vom combina tehnologiile pentru a crea noi experiențe."


Håkan Samuelsson, Volvo Cars CEO & President

Descoperă viziunea VOLVO asupra viitorului mobilității. Planurile VOLVO sunt centrate pe oameni, siguranță și sustenabilitate.

Reconfigurarea traseului

Evoluția nevoilor de mobilitate personală ne va determina să regândim modul în care este realizată infrastructura rutieră și modul în care sunt proiectate orașele în care trăim.

 

Cu soluții de mobilitate la cerere, nevoia de a parca în centrul orașului se va reduce, lăsând mai mult spațiu pentru clădiri, pentru comerț, pentru spații verzi și spații pentru relaxare. În timp ce mulți oameni vor dori, în continuare, să dețină o mașină, alții vor opta pentru alternative, pe măsură ce ele vor deveni disponibile: servicii de car sharing, abonamente etc.

 

Toate aceste soluții de mobilitate trebuie să ofere siguranță, să protejeze mediul, în timp ce oferă o experiență de călătorie personalizată și confortabilă. Iar vehiculele complet electrice și complet autonome îți vor da libertatea de a te deplasa lin către destinație, fără bătăi de cap, fără decalări ale zborului sau verificări de bagaje, cu un impact redus asupra mediului înconjurător.

Descarcă un eBook care te va ajuta să alegi mașina potrivită pentru tine și pentru familia ta.

 

În plus, vei înțelege care sunt costurile totale de întreținere ale unui autovehicul sau care e cea mai bună metodă de a realiza un test drive.

Mai mult, vei afla sfaturi utile pentru a călători în siguranță, fie în drumul tău către job, fie că alegi să te deplasezi în natură, alaturi de familia ta.

 

Totul, doar la un click distanță!

AUTOR


COSMIN NIȚU

Jurnalist

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, activez în domeniul comunicării de peste 8 ani. După finalizarea studiilor, am ales o carieră de reporter în domeniul televiziunii, unde am fost, timp de 5 ani, reporter de teren pentru jurnalele de știri ale televiziunilor naționale Antena 1 (Observator) și Prima TV (FOCUS), fiind acreditat pe domeniile economic (Observator) și justiție (FOCUS).

 

Odată cu expansiunea rețelelor social media, am realizat o trecere lină în tabăra comunicatorilor, unde am ales să fiu responsabil atât de crearea, cât și de implementarea strategiei și a conținutului creativ pentru numeroasele conturi și campanii în care am fost implicat, pe diferite canale sau rețele sociale: Google, Facebook, Instagram.

 

De curand, am decis sa ma reintorc in televiziune: de data asta, ca producator, in cadrul PRO TV.

SHARE THIS


COMMENTS


Copyright © 2020 Business Days. Toate drepturile rezervate

FAQ                     Termeni și Condiții                          Prelucrarea Datelor Personale                         Politica privind modulele cookie                           Politica de confidențialitate